旺角商場展覽:【手塚治虫誕生90週年作品展!經典漫畫必影打卡位+期間限定pop-up store!】- 朗豪坊
2019年04月11日14:04

手塚治虫誕生90週年作品展!經典漫畫必影打卡位+期間限定pop-up store!

小飛俠阿童木黎到旺角朗豪坊喇!阿童木係出自漫畫之神手塚治虫,其他作品都相當經典包括《怪醫秦博士》、《藍寶石王子》,適逢手塚治虫誕生90週年,朗豪坊4月12日至5月13日就舉行左漫畫之神手塚治虫展覽, 比大家回顧手塚老師的代表作;黎到現場,就見到2.5米高巨型吹氣阿童木眼仔碌碌坐在展覽場地正中間喇,最有趣都係佢地既神奇墨水裝置,中間睇係90,側邊睇就係阿童木個頭,認真有心思,場內巨型漫畫書收錄唔少經典場口既畫面!等小編話你知有咩重要打卡點同pop-up store 既重點商品。

手塚治虫漫畫必影打卡位

▲最有代表既巨型吹氣阿童木成2.5米高,已經坐定定左係度等大家!

▲手塚治虫的神奇墨水樽:正面睇係90,代表90周年,而側面就係阿童木個樣

▲回顧漫畫之神手塚治虫筆下膾炙人口的經典作品包括《鐵臂阿童木》、《怪醫黑傑克》!

▲手塚治虫既本人畫成卡通,仲有一眾經典漫畫人物!

▲依度show左比你睇鐵臂阿童木複雜既結構,仲有經典情節!

手塚治虫期間限定pop-up store

▲阿童木帆布袋

▲阿童木公仔

▲各式figure公仔

▲阿童木索繩袋!

▲阿童木杯

▲經典漫畫人物磁石及襟章

▲各式漫畫Tee

▲各式漫畫cap帽!

▲阿童木系列餐具!

手塚治虫誕生90週年@朗豪坊

日期:2019年4月12日至5月13日

地點:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓通天廣場

圖片及文字來源:香港人遊香港

關注我們Facebook專頁